KBO Zomerzon Activiteiten     

 

Home Activiteiten Links Foto's Zorg

 

 

0

 

Activiteiten voor de leden in  2020:

 

       Door      gesubsidieerd 

 

Carnaval op Donderdag 20 februari 2020.

Jaarvergadering  op donderdag 19 maart 2020 (afgelast).

I.v.m. Corona zijn grote bijeenkomsten afgelast!!!

Busreis is op donderdag 18 juni 2020 (afgelast).

Fietstocht met BBQ op donderdag 2 juli 2020 (alleen BBQ).

5 daagse reis naar  Duitsland van 7 t/m 11 sept 2020(afgelast}

Educatieve middag op donderdag 8 oktober 2020.

Kerstviering op dinsdag 17 december 2020.

 

Koersbal

Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur  en van 15.00 tot 17.00 uur is er koersballen in het Trefpunt . Het is gezellig, maar is ook goed voor de spieren. Er zijn nog  plaatsen vrij. Heeft u interesse neem dan contact op met Hennie Beelen.

De eigen bijdrage is 25 euro per jaar per persoon. Deze bijdrage wordt in twee termijnen van uw rekening afgeschreven via incasso t.w. de eerste termijn van 12.50 rond 20 maart en de tweede rond 20 september.

 

 

  Doe-cursus achter de computer.

Deze cursus is opgestart om de leden van de KBO Milsbeek wegwijs te maken op de computer. Op de eerste plaats door de angst  voor dit apparaat weg te nemen en op de tweede plaats door het maken van eenvoudige oefeningen vertrouwen in je zelf krijgen. De bedoeling is om in ieder geval  vrijer te worden op de computer.  Naast de basis beginselen,  zoals opstarten en afsluiten van programma's,  worden vooral E-mail  en Surfen op het internet uitgebreid  behandeld. Deze cursus ligt nu stil, omdat we geen geschikte betaalbare ruimte hebben gevonden.

 

                                                                Tablet en Ipad 

Samen met de KBO Limburg en Seniorweb proberen wij Ouderen te stimuleren om door de ipad of tablet te gebruiken toegang te krijgen op het Internet. Want daar verwachten wij meer gebruikers in de nabije toekomst. Onze Doe- cursus passen wij aan op de wens van de Cursist.

 

                             Computer lokaal

Omdat wij nog steeds geen eigen geschikte ruimte hebben voor de cursus, hadden wij van september tot en met mei (=in de wintermaanden) de Pastorie in Milsbeek op de dinsdagen gehuurd . Op dit moment hebben we nog geen geschikte betaalbare ruimte gevonden. 

                                                                

 

                                                  Eettafelproject en Soos

Van september tot en met juni (wintermaanden) is er elke eerste dinsdag van de maand in het Trefpunt Eettafelproject om 12.30 uur en daarna SOOS van 14.00 tot 17.00 uur. Voor het Eettafelproject bent  u automatisch aangemeld  (omdat u er de vorige keer ook was). Ook kunt u uzelf tijdig aanmelden als u nu weer komt of  afmelden, indien u deze keer niet kunt. De eigen bijdrage is 11 euro, dat is inclusief een consumptie en wordt per incasso gend.De ( Soos is even gestopt) in Corona tijd.

 

Rijbewijskeuring 75-plus.

 Na uw 75e verjaardag is een gewone verlenging van het rijbewijs niet meer mogelijk. Dan is soms een medische Keuring verplicht. U krijgt hiervan  bericht van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RWD). Let op : Als u bent aangemeld bij Mijn Overheid, dan krijgt u geen melding per brief thuis van het verlopen van uw rijbewijs, die moet u dan bij Mijn Overheid bekijken na inloggen met Digid.

Voor leden van de KBO Milsbeek is het mogelijk zelf een afspraak te maken voor de   Rijbewijskeuring bij de Huisartsenpraktijk Mook- Molenhoek.

Adres: Groesbeekseweg 7  6585 KE Mook. Tel 024-696 39 33 Let op : er kan een langere wachttijd zijn. Vooral bij het CBR kan de beoordeling van uw rijgeschiktheid in sommige situaties 4 maanden of langer duren. Begin een jaar voor datum waarop uw rijbewijs verloopt met de aanvraag bij de Gemeente. Vernieuw uw rijbewijs na ontvangst van de toestemming van het  CBR een week voor het vervallen van het oude, zo stelt u de verval datum verder uit.

De snelste methode is nu om digitaal de verlenging aan te vragen bij het CBR. Daar het CBR een grote achterstand heeft bij het verwerken van de verlengingen, blijft uw rijbewijs langer geldig. Maar kijk dit wel na op de website van het CBR.

 

 

 

Belastingformulier.

De overheid gaat er gewoon van uit, dat elke ouder het belastingformulier invult, anders blijft het mogelijk dat o.a. bij buitengewone lasten een aantal aftrekbare posten niet worden meegewogen bij het belastbaar inkomen. Heeft u extra uitgaven in verband met ziekte of arbeidsongeschiktheid, roep dan de hulp in van een belastinginvuller.

Door de jaarlijkse wijzigingen, die de Belastingdienst in de aangiftes doorvoert, wordt het voor veel ouderen niet gemakkelijker om de formulieren goed in te vullen. Vraag daarom de hulp in van de belastinginvuller van de KBO Limburg   tel. 0475-381740 . De eigen bijdrage voor de Belastinginvuller van de KBO is vanaf 2018 weer gratis, maar staat nog steeds ter discussie. Voor de gemaakte reiskosten en voor de gebruikte materialen kan max. 12 euro vergoeding worden gevraagd, contant te voldoen. Onze KBO in Milsbeek heeft op dit moment geen belasinginvuller. Bel KBO Limburg 0475-381740.

 

 

Nordic Walking of Wandelen

Nordic Walking is een nieuwe sport in Nederland. Door het gebruik van stokken traint u de spieren in bovenlichaam en armen. Het is een goede manier om aan uw conditie te werken. U sport met enthousiaste, sportieve leeftijdsgenoten in de mooie natuur en rondom uw woonplaats.

In de zomer maanden is het mogelijk om in kleine groepen te wandelen in de omgeving van Milsbeek, vaak onder begeleiding van een gids. Voor meer informatie : Mevr. Nelly Keukens tel 0485-513908

 

 

 

        ZORG EN ONDERSTEUNING

 

WMO- voorziening aanvragen.

Wilt u meer weten, heeft u advies nodig of wilt u een Wmo-voorziening aanvragen? 

Dan kunt u terecht bij het TEAM TOEGANG van de gemeente Gennep aan het Ellen Hoffmannplein 1. De balie is elke werkdag open van 8.30 uur tot 12.00 uur. Telefonisch bereikbaar (0485) 494144.

Of u kunt ook Synthese bellen (0485) 512934.

KBO-OUDERENADVISEURS

De Ouderenadviseurs in de Gemeente Gennep zijn rechtstreeds bereikbaar. Neem gerust contact met ze op, ze helpen u graag. Zij proberen ervoor te zorgen dat mensen zich goed voelen en zich met eventuele ondersteuning van de Adviseurs kunnen redden.

Barbara Bels: Tel. 54 02 26       Theo Boersen: tel. 51 71 66   Henk Brinkman: 51 20 14

 Ina van Es  : Tel. 51 77 02 

Dorpsondersteuner

De Dorpsondersteuner bevordert de leefbaarheid in het dorp door hulp- en zorgvragen te koppelen aan het eigen netwerk van de betrokkene of aan anderen binnen de Gemeente.     Ook kan de Dorpsondersteuner helpen  om   de weg naar  reguliere zorg te vinden.               Het doel daarbij is dat de betrokkene zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren in zijn eigen woonomgeving. 

Dolinda Wijnhoven :Tel. 06-82298790

Wensbus komt ook in Milsbeek als u dat wenst.

Met de Wensbus kunt u naar uw huisarts, fysiotherapie, boodschappen doen of op bezoek bij vrienden. De chauffeur haalt u aan huis op en brengt u naar elk adres in de Gemeente Gennep. Verder brengt hij u ook naar het Maasziekenhuis in Beugen of verzorgingstehuizen in Boxmeer en Beugen en kunnen wij u daar ook weer ophalen. Zij rijden van maandag t/m vrijdag, van 8:00 tot 18 uur. Tussen 10 en 12 uur zijn wij altijd bereikbaar op telefoonnummer 06-14706405 of via mail: ovwensbus@gmail.com. Ritten graag n dag vooraf bestellen. De kosten voor ritten in de Gemeente Gennep zijn 1,50 per rit per persoon en voor ritten naar Beugen of Boxmeer 2,50 per rit per persoon.

Maaltijd service :

Spar Willemsen;

Een service voor mensen die incidenteel of voor een korte periode maaltijden willen gebruiken is dit laagdrempelijk en gemakkelijk . Telefoon:0485-517850 . U kunt ook bestellen via  website: willemsen.spar.nl . Bezorging voor 4,95 euro. Vanaf 50 euro is de bezorging gratis.

Synthese Venray:   Koelversmaaltijden

De maaltijden worden van te voren bereid en kant-en-klaar bij u aangeleverd. Deze maaltijden kennen een houdbaarheid van 12 dagen op het moment van bezorgen en dienen bewaard te worden onder een temperatuur van maximaal 7 graden Celsius. Zo hoeft u deze alleen nog maar even op te warmen. Tel.:0478-745074 of op internet:www.maaltijdservice,nl

Hofmans Catering Malden:  Warme Maaltijden.

Dagelijks bezorgde warme maaltijden zijn voorbehouden aan mensen die een indicatie hebben.  Tel.: 024-358 60 76    Email: info@hofmanscatering.nl

Slagerij Frank Verheijen:   Tel.0485-511727 of email.: frankverheijen9@gmail.com

 

Personen-alarmering :

Personen alarmering is bedoeld voor mensen die thuis wonen, maar zich niet helemaal veilig voelen. Bent u bang om te vallen en dan niet meer overeind te kunnen komen? Dan kan personen alarmering een uitkomst zijn. U krijgt een zendertje dat u aan een snoer om uw hals draagt. Als u dan plotseling hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar op de knop op het zendertje te drukken. Er komt meteen hulp in aktie. Dit geldt voor dag en nacht. Deze vorm van alarmering biedt u veiligheid, waardoor u langer thuis kunt blijven wonen. De aanbieders in deze regio zijn: Pantein www.thuiszorgpantein.nl en zorgaanbieder Proteion : tel o88-850 0000 of Synthese tel. 0478-517 317.

 

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg: VPTZ.

Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Maar wanneer u zelf of uw dierbare te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. U wilt samen het best mogelijke uit die laatste periode halen. De goed opgeleide vrijwilligers van VPTZ kunnen daarbij helpen. Ze bieden tijd , aandacht en ondersteuning aan degene die gaat sterven en aan zijn/haar naasten. De vrijwilligers zijn er voor u, als het er echt omgaat. De meeste mensen willen het liefst in hun eigen vertrouwde omgeving worden verzorgd en sterven. Voor naasten is het zorgen voor een ongeneeslijk zieke een dankbaar  maar zware taak, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Vaak komem zij aan kleine  maar belangrijke dingen niet toe.

De VPTZ Noordelijk Noord-Limburg kan in de laatste levensfase hulp bieden. Tel.06-557 90 271 of email: info@vptznoordlimburg.nl  Zie ook:   www.vptznoordlimburg.nl

Pensioen telefoon KBO-PCOB:

Over indexatie, nieuwe pensioenontwikkelingen of over uw eigen pensioenaanspraken. Met deze vragen kunt u terecht bij de KBO-PCOB Pensioentelefoon. Leden kunnen iedere woensdag van 13.00 tot 15.00 uur bellen met nummmer 030-340 06 55. Het deskundige vrijwilligersteam van de Pensioen telefoon staat u graag te woord.

KBO-PCOB Service telefoon:

Deze is sinds kort bereikbaar op nummer 030-340 06 55 van ma t/m do van 10.00 tot 13.00 uur. In Corona tijd kunt u voor een  telefonisch gesprek op maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur de Zomerbellijn bellen van de KBO-PCOB Tel. 030-3400680